E-mail: leoss@leoss.si telefon: (01) 530 90 20

 
 
 

Prijava na e-novice

 
    1. LEOSS d.o.o. varstvu osebnih podatkov posveča posebno pozornost. Pravila glede uporabe si preberete v Pravilniku.
 
 

Povpraševanje

Vsebina

 
    1. LEOSS d.o.o. varstvu osebnih podatkov posveča posebno pozornost. Pravila glede uporabe si preberete v Pravilniku.
 
 

Pot do optimalno označenih izdelkov (2. del)

Pot do optimalno označenih izdelkov (2. del)

10.05.2017

Veliko podjetij se srečuje s problematiko izmenjave blaga med skladišči, od dobavitelja h kupcu. Poglejmo primer, ko je kupec veletrgovec, podjetje pa mu dobavlja prehrano. Najprej je potreben dogovor obeh strani glede izmenjave podatkov, kar pomeni, da morata obe strani govoriti isti jezik. To omogočajo različni standardi. 

Pri nas in v svetu je najbolj razširjen stadnard organizacije GS1. Prisoten je v več kot 150-ih državah v svetu. Na našem trgu že vrsto let obstaja predstavništvo - GS1 Slovenija, ki ima okoli 3300 uporabnikov. Gre za standarde za identifikacijo, zajem in elektronsko izmenjavo podatkov.

Podjetje, ki bo dobavljalo prehrano veletrgovcu, se najprej včlani v slovensko organizacijo GS1. Od njih pridobi vse obvezne podatke - člansko številko svojega podjetja, globalne trgovinske številke ... Te nato uporabi pri izdelavi etiket.

 

1. Paletna etiketa

Sama nalepka mora imeti dimenzije velikosti A5, pogojno tudi A6. Sestavljena je iz treh delov. Zgornji, ki je neobvezen, ponavadi vsebuje ime, naslov in logotip podjetja ter naziv blaga. Srednji in spodnji del sta obvezna. V obeh so zapisani isti podatki, ki se nanašajo na vsebino palete. Srednji del ima zapis v človeku berljivi obliki, spodnji del pa v strojno berljivi obliki. Vsebujejo GTIN (globalno trgovinsko številko podjetja), število škatel na paleti (v kolikor je število škatel na paleti spremenljivo), LOT za sledljivost, rok uporabe ... Poleg omenjenih je na etiketi tudi SSCC številka (zaporedna koda zabojnika). Ta omogoča globalno neponovljivo številko za označevanje palet. V idealnih primerih, ko sta izpolnjena pogoja kot sta RIP (računalniška izmenjava podatkov) in dostop do izmenjanih podatkov, je SSCC koda tista, ki zadošča pri medorganizacijskih blagovih premikih.

Paletna etiketa

Palena nalepka

 

 škatelna nalepka

Škatelna nalepka

2. Škatelna etiketa

Dimenzije so največkrat med 100 mm širine in 55 do 100 mm višine. Vsebuje GTIN, rok trajanja in LOT. Poljubno je lahko na nalepki tudi naziv in naslov podjetja ter naziv izdelka.

Za obe etiketi veljajo tudi druga pravila, od širine najtanjše črte v kodi, do višine kode in seveda uporaba aplikacijskih identifikatorjev (AI - šifre znotraj oklepajev v kodi). Te je potrebno uporabljati dosledno, saj nekatere obvezno zapisujemo v parih in se navezujejo tudi na paletno kot škatelno etiketo.

Ko zaključimo z izdelavo etikete (programska oprema) je potrebno vsebino natisniti, za kar potrebujemo medij in strojno opremo. Nato jo pošljemo na GS1 Slovenija na verifikacijo, kjer preverijo vse parametre, ki so potrebni za izdajo certifikata ustreznosti vsebine nalepke.

Za več informacij oziroma pomoč pri izdelavi in tisku logističnih etiket nas kontaktirajte na 01 530 90 20 ali leoss@leoss.si.


Povpraševanje

 

 
 
 
 
 
 

Strokovnjak svetuje

 
 
 
 

Želite povečati produktivnost?

Želite povečati produktivnost?

Naše celovite rešitve krepijo zmožnosti vašega poslovanja. Vaš informacijski sistem dopolnjujejo s sposobnostmi naše tehnologije za maksimalno učinkovitost. Odpravite zastarelo papirno poslovanje ter svoji ekipi zagotovite ažurne podatke tam, kjer jih potrebuje. Več ...

 
 
 
 
  • Zebra
    Zebra
    Honeywell
    Honeywell
    Nicelabel
    Nicelabel
    Pricer
    Pricer
    Denso
    Denso
    Godex
    Godex
    Omron Microscan
    Omron Microscan
    Datalogic
    Datalogic
  • CipherLab
    CipherLab
    Custom
    Custom
    Intermec by Honeywell
    Intermec by Honeywell
    DatamaxOneil
    DatamaxOneil
    NordicID
    NordicID
    Opticon
    Opticon
    Unitech
    Unitech
    Motorola Solutions
    Motorola Solutions
 
 

Spletno naročanje

B2B sistem za enostavno in hitro naročanje opreme za črtno kodo in RFID

Celovite rešitve

Programski paketi MOBOS omogočajo uvajanje rešitev na ključ

Strokovnjak svetuje

Črtna koda in RFID zagotavljata hiter, enostaven in zanesljiv strojni prenos podatkov

 

 
 
 

Povpraševanje

Delovni čas: 7.30 - 15.30
 
 
 

Podpora

 
 
                                 Delovni čas: 7.30 - 15.30
 
 
 

Servis

Delovni čas: 7.30 - 15.30
 
 
 

      

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.