E-mail: leoss@leoss.si telefon: (01) 530 90 20

 
 
 

Prijava na e-novice

 
  1. LEOSS d.o.o. varstvu osebnih podatkov posveča posebno pozornost. Pravila glede uporabe si preberete v Pravilniku.
 
 

Povpraševanje

Vsebina

 
  1. LEOSS d.o.o. varstvu osebnih podatkov posveča posebno pozornost. Pravila glede uporabe si preberete v Pravilniku.
 
 

Mobilnost je prednost

Mobilnost je prednost

08.04.2019

Ste se kdaj vprašali, kdo so zmagovalci današnjega časa? To so tista podjetja, ki so od konkurentov hitrejša, prilagodljivejša, inovativnejša – preprosto boljša. Na marsikaterem področju je tehnologija še edini dejavnik doseganja pomembne konkurenčne prednosti, hiter tempo razvoja pa narekuje tudi vse več mobilnih rešitev, s katerimi zaposleni »operirajo« na terenu. Mobilnost je dejansko prednost.

Pomembno konkurenčno prednost pri poslovanju na terenu ponujajo ročni računalniki z vgrajenim čitalnikom črtne kode ali zapisa RFID. Njihova uporaba bistveno skrajša čas dela, saj so podatki blaga, dokumentov, ipd. na voljo praktično hipno. Ti računalniki, ki jih pogosto imenujemo tudi terminali, omogočajo zanesljiv zajem podatkov v črtni kodi ali čipu RFID in njihovo avtomatsko identifikacijo. Zaradi sprotnega dela neposredno na lokaciji z uporabo terminalov in že omenjenih tehnologij se preprečujejo napake, ki so sicer relativno pogoste pri ročnem vnašanju podatkov (pretipkavanje). Tudi prenos podatkov v matični računalnik oz. informacijski sistem podjetja poteka zanesljivo in hitro.

Aplikacije so ključ do uspeha
Še bolj pomembno pa je, da podjetje izbere ali izdela ustrezne aplikacije, v navezi s katerimi so ti mobilni računalniki dejansko uporabljeni in maksimalno izkoriščeni. K sreči tudi zahteve kupcev narekujejo tempo razvoja aplikacij, zaradi česar je nabor rešitev razmeroma pester, tako da za mobilne naprave najdemo celo vrsto fleksibilnih aplikacij, ki jih združujemo pod enim imenom - LLE (LEOSS logistični ekosistem. Ta vključuje številne module (inventura, terenska prodaja, skladiščno poslovanje, pospeševanje prodaje, spremljanje proizvodnje idr.), ki se med seboj razlikujejo predvsem po funkcionalnostih in področju uporabe. Slednje so precej odvisne tudi od nalog, ki jih zaposleni opravlja ter vrste panoge in posledično stopnje informatizacije podjetja. Aplikacije torej obstajajo, so žive, le pogum je potrebno najti (kupiti) in jih uporabiti.

Varnost in povezljivost
Dva izmed pomembnejših vidikov mobilnih naprav sta predvsem povezljivost in varnost. S povezljivostjo danes ni večjih težav, saj večina naprav podpira več brezžičnih komunikacijskih poti, predvsem brezžična in mobilna omrežja. Seveda so vsi podatki, ki se prenašajo prek teh omrežij ustrezno kriptirani, naprednejši modeli mobilnih računalnikov pa podpirajo tudi prijavo v navidezna zasebna omrežja, kar še poveča stopnjo varnosti.

Mobilni tiskalnik za delo v realnem času
Mobilni tiskalniki so nepogrešljiv del mobilne prodaje, saj omogočajo hitrejše prilagajanje zahtevam kupcev, vsaj če govorimo o prodaji na terenu oz. ambulantni prodaji. Bistveno pospešijo tudi delo v skladišču npr. pri označevanju blaga ob prevzemu. Mobilno tiskanje je seveda uporabno še na številnih drugih področjih, predvsem v gradbeništvu (označevanje gradbenega materiala), zdravstvu (izdaja zdravil oskrbovancu), kmetijstvu ...

Lep primer s tehnologijo podprtega mobilnega poslovanja najdemo tudi v osrčju prestolnice. Javno podjetje Ljubljanska parkirišča in tržnice, d. o. o., uporablja ustrezno opremo za sprotno mobilno izpisovanje računov najemnikom stojnic na Ljubljanskih tržnicah. Oboji so pri svojem delu bistveno bolj učinkoviti kot pred leti, prav zahvaljujoč sodobni tehnologiji.

Mobilne naprave morajo biti robustne.
Razvoj mobilnih naprav narekujejo tudi zahteve po odpornosti in robustnosti. Te zahteve so pripeljale do tega, da so sodobni mobilni ročni računalniki in tiskalniki odporni na prah, vlago, vodo in padce. Predvsem pri tiskalnikih je tehnologija termalnega tiskanja zelo pomembna, saj ima veliko prednost pred običajnimi tiskalniki, zagotavlja namreč večjo obstojnost tiska ter hitrejši izpis na zahtevo, kar je pri delu na terenu zelo pomembno. Robustnost je seveda tudi sopomenka za dolgo življenjsko dobo naprav, česar bodo veseli predvsem računovodje, ko bodo računali razmerje med pričakovanim časom uporabe naprave ter dobo povrnitve naložbe.

Hitra implementacija pomaga k hitrejši povrnitvi naložbe
Uvajanje mobilne opreme v poslovanje podjetja je relativno hitro, ustvarjanje ustreznih povezav s poslovnimi procesi pa je izvedeno v nekaj tednih. Kot pri vsaki informacijsko podprti rešitvi je čas v tesni povezavi s kakovostjo zajetih in posredovanih podatkov. Tako izpostavimo pomemben prihranek: skozi dokumente, ki po novem so (obstajajo), prej pa so manjkali, se ažurno fakturira določeno število računov, ki so bili prej izpisani bodisi z velikim časovnim zamikom bodisi sploh niso bili. Prenekateremu podjetju še je že zgodilo, da nekatere storitve niso bile fakturirane in jih posledično ni nikoli obračunalo. Tako je povrnitev naložbe, ki je sicer močno odvisna od količine opravljenega dela z mobilnimi rešitvami, še hitrejša, navadno pa se projekti pokrijejo znotraj leta dni.

Zanimanje za mobilne rešitve nam sporočite na leoss@leoss.si ali po telefonu (01) 530 90 20. Za vse produkte iz našega kataloga zagotavljamo kompletno podporo in pomoč kot tudi vzdrževanje v lastnem servisu.

 
 
 
 
 
 

Želite povečati produktivnost?

Želite povečati produktivnost?

Naše celovite rešitve krepijo zmožnosti vašega poslovanja. Vaš informacijski sistem dopolnjujejo s sposobnostmi naše tehnologije za maksimalno učinkovitost. Odpravite zastarelo papirno poslovanje ter svoji ekipi zagotovite ažurne podatke tam, kjer jih potrebuje. Več ...

 
 
 
 
 • Zebra
  Zebra
  Honeywell
  Honeywell
  Nicelabel
  Nicelabel
  Pricer
  Pricer
  Denso
  Denso
  Godex
  Godex
  Microscan
  Microscan
  Datalogic
  Datalogic
 • CipherLab
  CipherLab
  Custom
  Custom
  Intermec by Honeywell
  Intermec by Honeywell
  DatamaxOneil
  DatamaxOneil
  NordicID
  NordicID
  Opticon
  Opticon
  Unitech
  Unitech
  Motorola Solutions
  Motorola Solutions
 
 

Spletno naročanje

B2B sistem za enostavno in hitro naročanje opreme za črtno kodo in RFID

Celovite rešitve

Programski paketi MOBOS omogočajo uvajanje rešitev na ključ

Strokovnjak svetuje

Črtna koda in RFID zagotavljata hiter, enostaven in zanesljiv strojni prenos podatkov

 

 
 
 

Povpraševanje

Delovni čas: 7.30 - 15.30
 
 
 

Podpora

Delovni čas: 7.30 - 15.30
 
 
 

Servis

Delovni čas: 7.30 - 15.30
 
 
 

      

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.