E-mail: leoss@leoss.si telefon: (01) 530 90 20

 
 
 

Prijava na e-novice

 
  1. LEOSS d.o.o. varstvu osebnih podatkov posveča posebno pozornost. Pravila glede uporabe si preberete v Pravilniku.
 
 

Povpraševanje

Vsebina

 
  1. LEOSS d.o.o. varstvu osebnih podatkov posveča posebno pozornost. Pravila glede uporabe si preberete v Pravilniku.
 
 

Nekonvencionalne metode označevanja z bar kodo

Nekonvencionalne metode označevanja z bar kodo

Kako zagotoviti več desetletno berljivost podatkov v črtni kodi?

Zagotovo ste se že kdaj srečali z navidezno nemogočimi pogoji označevanja npr. z označevanjem v zahtevnem industrijskem okolju.

Primer: kako označiti lokacijo na tleh skladišča na način, da bo črtna koda, ki to lokacijo označuje, dolgoročno berljiva s terminalom v rokah viličarista z oddaljenosti petih in več metrov. Ob tem upoštevajmo še gost tovorni promet, ki to črtno kodo tudi neštetokrat prevozi. Če ste ob tem najprej pomislili na nalepke s črtno kodo in si v naslednjem trenutku rekli: »ne, to ne bo šlo«, imate prav, kajti nalepke so za dano aplikacijo pogosto preveč »ranljive«. Vendar imamo rešitev! Etikete za posebne namene.

Čarobna formula, ki vaši aplikaciji zagotovi ustrezno metodo označevanja, se glasi:

 • prava etiketa za aplikacijo =
 • izbira primernega materiala etikete +
 • izbira najustreznejšega zaščitnega nanosa +
 • izbira ustreznega lepila*

* uporaba lepila je odvisna od aplikacije; pri označevanju s ploščicami lepila pogosto ne potrebujemo.

Označevanje, ki ga ponujajo specializirane etikete, ustreza še tako neprizanesljivim pogojem prav zaradi skrbno izbranih posebnih materialov, iz katerih so etikete sestavljene, kot tudi zaradi posebnih prevlek oz. nanosov, ki zagotavljajo zaščito pred različnimi dejavniki okolja. Tako moramo pri izbiri materialov obvezno upoštevati značilnosti aplikacije, v kateri bomo specialne etikete uporabljali. Glede na pogoje se odločamo med različnimi prvovrstnimi materiali etikete: plastika, aluminij, jeklo in druge kovine. Da bi dosegli optimalen rezultat, navedene materiale kombiniramo z nanosi, ki pa so lahko iz: teflona, keramike, poliestra ali plastike.

Primer: za označevanje palet in vozičkov izberemo etikete s plastifikatom s prevleko iz teflona, s čimer zagotovimo dolgoživost oznak (etiket) in dolgotrajno berljivost podatkov v podlago vtisnjenih črtnih kodah.

S specialnimi etiketami dobimo rezultat, odporen na kemične vplive, mehansko obrabo, visoke in nizke temperature ter več desetletno izpostavljenost sončni svetlobi. Izbiramo lahko med širokim spektrom specialnih lepil, kar zagotavlja kombinacijo, ki ustreza pritrjevanju etikete na številne površine: les, jeklo, plastiko, aluminij ipd. Gre za površine, s katerimi imajo druge vrste etiket težave. Tovrstnega označevanja se poslužujemo povsod tam, kjer obstaja verjetnost, da lahko etikete pridejo v stik s kemikalijami (aceton, ksilen, trikloretilen idr.) in kjer so izpostavljene vročini ali sončni svetlobi ter mehanski obrabi (npr. praskam). Omenjene etikete zagotavljajo z laminatom primerljivo dolgotrajno obstojnost vtisnjenih podatkov (berljivih črtnih kod), vendar ob bistveno daljši življenjski dobi. Izdelava po meri je možna.

Povpraševanje po specialnih etiketah lahko sporočite po E-pošti tukaj ali na telefon (01) 530 90 20, faks (01) 530 90 40 oz. GSM 040 480 006. Če vas zanimajo vzorci, se oglasite na sedežu podjetja LEOSS, na Dunajski cesti 106 v Ljubljani med 7.30 in 15.30 uro. Kako do nas? Interaktivni zemljevid.

Kot odgovor na izzive zahtevnega industrijskega okolja na področju označevanja, navajamo v nadaljevanju nekaj specialnih etiket za označevanje.

SPECIALNE ETIKETE ZA OZNAČEVANJE V ZAHTEVNIH OKOLJIH

Etikete iz nerjavečega jekla s keramičnim nanosom

Za označevanje v okoljih, v katerih prevladujejo jedkost, korozivnost, visoka temperatura ali izpostavljenost drugim kemijskim vplivom (aceton, ksilen, trikloretilen, različne kisline), si pomagamo z jeklenimi etiketami. Gre za etikete, ki so izdelane iz nerjavečega jekla, ter jih prekriva keramični zaščitni nanos. Osnovna funkcija tega nanosa je ščititi vsebino etikete pred vplivi okolja. Ker se na etiketah običajno nahajajo podatki, zapisani v obliki črtne kode, jim želimo z zaščito zagotoviti izredno obstojnost in dolgoletno berljivost. V primeru stika s kemikalijami, vročino ali sončno svetlobo ter pri mehanski obrabi (praske) smo lahko z jeklenimi etiketami povsem brez skrbi. Črtna koda na jekleni etiketi bo ostala berljiva in nepoškodovana. Povpraševanje sporočite po E-pošti tukaj ali na telefon (01) 530 90 20, faks (01) 530 90 40 oz. GSM 040 480 006.

 

Ploščice iz nerjavečega jekla s keramičnim nanosom

Aluminijaste etikete, ki jih pogosto uporabljamo za označevanje palet in vozičkov (tudi za zunanjo uporabo), so sposobne premagovati 30-letno izpostavljenost vplivom okolja. Ker na aluminijaste paletne etikete vlaga ne vpliva, jih je moč uporabljati tudi v zunanjih skladiščih. Sestavlja jih odporna aluminijasta podlaga, v kateri je zapečatena črtna koda, ki je zaradi debelega zaščitnega nanosa povsem varna pred še tako težavnimi vplivi okolja. Aluminijasto etiketo je mogoče kombinirati s prvovrstnimi lepili, številnimi barvami, logotipi, grafikami ter neomejenim izborom dimenzij in poljubno debelino zaščitnega nanosa (0,7 mm do 3,2 mm). Zaščitni nanos zagotavlja neizbrisljivost tako tekstovnih, kot tudi ostalih podatkovnih elementov ter s tem izredno dolgoživost in dolgoročno berljivost podatkov tudi v najzahtevnejših pogojih. Povpraševanje sporočite po E-pošti tukaj ali na telefon (01) 530 90 20, faks (01) 530 90 40 oz. GSM 040 480 006.


 

Aluminijaste etikete s teflonom

Posebej izdelane etikete za potrebe kemične industrije se lahko pohvalijo s teflonskim nanosom. Tovrstne etikete so pritrjene na kontrolnih točkah in zagotavljajo dolgoročno berljivost podatkov tudi v najzahtevnejših okoljih. Z njimi dobimo rezultat, odporen na najrazličnejše kemične vplive. Izbiramo lahko med specialnimi lepili, kar zagotavlja zmožnost lepljenja tudi na površine, s katerimi imajo druge vrste etiket težave. Izdelava po meri je možna. Širok nabor različnih dimenzij in barv. Povpraševanje sporočite po E-pošti tukaj ali na telefon (01) 530 90 20, faks (01) 530 90 40 oz. GSM 040 480 006. 

Aluminijaste ploščice s teflonom

Aluminijaste etikete za osnovna sredstva

Kadar želimo svojim osnovnim sredstvom zagotoviti več desetletno berljivost podatkov v črtni kodi, priporočamo izbiro robustnih aluminijastih etiket. Te blažijo učinke časa (minljivosti) prav zaradi posebne tehnologije vstavljanja podatkov. So trpežne na spodnjem in zgornjem delu, saj črtno kodo in grafike, vtisnjene v etiketo, varuje zaščitni nanos. Črtna koda, številka osnovnega sredstva, naziv podjetja, osnovnega sredstva, grafika so vtisnjene (vstavljene, vložene, vgrajene) v aluminij (se nahajajo v aluminiju) in ne zgolj natisnjene na površino. Te izjemno odporne etikete se uspešno upirajo vročini, večletni izpostavljenosti soncu, kemikalijam, drgnjenju, vandalizmu in drugim težavnim vplivom okolja. Izredno močno lepilo zagotavlja dolgoročno sprijetost etikete z osnovnim sredstvom. Na voljo so različne dimenzije in barve. Povpraševanje sporočite po E-pošti tukaj ali na telefon (01) 530 90 20 oz. GSM 040 480 006.
Aluminijaste ploščice za osnovna sredstva

Teflonske etikete (plastificirane nalepke, plastične nalepke)

Teflonske etikete, ki jih odlikuje odpornost na najrazličnejše dejavnike okolja, najpogosteje uporabljamo v rešitvah za označevanje osnovnih sredstev večjih vrednosti. Pred vplivi okolja jih varuje zaščitni nanos iz Teflon®-a. Ta nanos lahko dodamo na vse aluminijaste etikete. Moč je izbirati tudi med različnimi barvami in dimenzijami. Povpraševanje sporočite po E-pošti tukaj ali na telefon (01) 530 90 20, faks (01) 530 90 40 oz. GSM 040 480 006.
Teflonske ploščice

 
 

Kovinske etikete za skladišča

V okviru naših rešitev skladiščnega poslovanja (več) se pogosto srečujemo s potrebo po označevanju lokacij v skladiščih na način, da je črtno kodo, s katero je lokacija označena, moč prebrati z ročnim terminalom tudi z viličarja. To pomeni uporabo velikih etiket, ki visijo s stropa skladišča ali pa so pritrjene na skladiščna tla, kjer označujejo lokacijo skladišča. Tu je potrebno izpolniti več posebnih zahtev, da bi lahko zagotovili nemoten zajem podatkov z velike razdalje. Imeti moramo ustrezen robusten ročni terminal z velikim dometom in držalom v obliki pištole. Takšen terminal omogoča branje črtne kode z oddaljenosti tudi do ducata metrov ali celo dveh, torej tudi z viličarja. Primerne bi bile določene izvedbe modelov Honeywell Dolphin 7850 (več) in Motorola MC9000 (več) in drugih. Ker pa za uspešno branje – zajem podatkov v črtni kodi – ni dovolj samo terminal, moramo enako mero pozornosti posvetiti tudi etiketam. Te morajo biti iz ustreznega materiala in imeti v tovrstnih aplikacijah poseben retroreflektivni nanos. Kadar gre za etikete, s katerimi označujemo lokacije v skladišču, montirane na steno, priporočamo kovinske, če pa gre za etikete, ki visijo s stropa, je najbolj priporočljiva plastika. Kadar gre za etikete, montirane na tla, kot material priporočamo jeklo. Namreč le etikete iz jekla so dovolj robustne za skladiščna tla v visoko pretočnih in prometno obremenjenih skladiščih. Ob tem moramo upoštevati tudi površino oz. material, na katerega bomo etiketo pričvrstili in se na podlagi tega odločiti za ustrezno industrijsko lepilo, občutljivo na pritisk. Kovinske etikete za skladišča je moč dobiti v različnih dimenzijah, od majhnih do zelo velikih. Retroreflektivni material omogoča zanesljiv zajem podatkov v črtni kodi, ki je vkomponirana v kovinsko etiketo. Kadar je črtna koda vtisnjena, gre za plastificirane etikete s posebnim zaščitnim nanosom. Za manj zahtevne aplikacije, ko gre za talne oznake, priporočamo aluminijaste etikete. Povpraševanje sporočite po E-pošti tukaj ali na telefon (01) 530 90 20, faks (01) 530 90 40 oz. GSM 040 480 006.

Kovinske ploščice za skladišča

Etikete za skladišče iz polikarbonata

Etikete s posebnim lepilom pred vplivi okolja ščiti laminat iz polikarbonata. V podlago je vtisnjena podoba črtne kode, katere berljivost je zaradi laminacije zagotovljena še vrsto let. Odpornost proti mehanski obrabi kot so praske je zagotovljena. Na voljo so poljubne velikosti etiket. Povpraševanje sporočite po E-pošti tukaj ali na telefon (01) 530 90 20, faks (01) 530 90 40 oz. GSM 040 480 006.

Etikete s polikarbonatsko zaščito

Poliestrske etikete za črtno kodo

Etikete s poliestrsko zaščito predstavljajo resno alternativo poliestrskim nalepkam (več). Čeravno niso tako odporne kot aluminijaste ploščice, so poliestrsko zaščitene etikete še vedno bistveno odpornejše od nalepk, saj njihovo vsebino, ki je najpogosteje črtna koda, pred zunanjimi vplivi okolja ščiti dober milimeter debela poliestrska prevleka. Črtna koda na tovrstnih etiketah je vtisnjena v plastično podlago. Za dolgoročno berljivost poskrbi na pritisk občutljivo permanentno lepilo, zaradi katerega je odstranjevanje etikete s podlage praktično nemogoče. Izbirati je moč med različnimi dimenzijami, lepili ter barvami in grafikami. Odlikuje jih odlična vodna odpornost, so odpornejše od etiket iz polikarbonata in tako idealne za uporabo v večjih in zunanjih skladiščih. Inventura osnovnih sredstev z doživljenjsko obstojnostjo in berljivostjo črtne kode zaradi zaščite - dober milimeter debele poliestrske prevleke. Povpraševanje sporočite po E-pošti tukaj ali na telefon (01) 530 90 20, faks (01) 530 90 40 oz. GSM 040 480 006.

Etikete s poliestrsko zaščito

Etikete za označevanje dokumentov

Dolgotrajno sledljivost dokumentov lahko dosežemo z nalepkami, na katere tiskamo preko tiskalnega traku na osnovi smole (več) ali pa s posebnimi etiketami, ki jih varuje več kot milimeter debel sloj nanosa, pod katerim se nahaja v podlago vtisnjena črtna koda. Ker so na voljo poljubne dimenzije etiket, nam povpraševanje sporočite po E-pošti tukaj ali na telefon (01) 530 90 20, faks (01) 530 90 40 oz. GSM 040 480 006.
Etikete za dokumentno označevanje

Poleg zgoraj navedenih specializiranih etiket obsega naša ponudba tudi sintetične nalepke (več), metalizirane nalepke, papirne nalepke (več), ki so pogosto imenovane tudi velum nalepke oz. velum etikete, kot tudi kromirane nalepke. Ob predhodnem naročilu zadostnih količin so nalepke lahko iz različnih materialov, barv in dimenzij. Da bi izbrali prave nalepke, moramo poznati zahteve aplikacije, v kateri jih bomo uporabljali. Torej, kje in za kaj potrebujemo nalepke. Vsekakor posvetovanje z našimi strokovnjaki na tem področju ne bo odveč. Telefoni: (01) 530 90 22 in (01) 530 90 24 ter 040 480 006 ali E-pošta leoss@leoss.si.

SPECIALIZIRANE ETIKETE ZA ZAHTEVNEJŠA OKOLJA IN POSEBNE APLIKACIJE ZAHTEVAJO UPORABO NEKONVENCIONALNIH METOD OZNAČEVANJA S ČRTNO KODO

Celoten proces označevanja in identificiranja (»materialni tok blaga«) podkrepimo tudi programsko (»podatkovni tok blaga«) z rešitvami za inventure, menedžment osnovnih sredstev, izsledovanje in sledenje blaga, sledljivost dokumentov, nadzor kakovosti, skladiščno poslovanje ali s prikrojenimi programi za tiskanje etiket. Več informacij o slednjih na telefonu (01) 530 90 28, 040 190 091 ali po E-pošti leoss@leoss.si. Kontaktna oseba je Miha Gantar.

S pomočjo prikrojene programske opreme za tiskanje etiket po željah strank, pripravimo na kožo pisane aplikacije (programe po meri), ki v največji možni meri ustrezajo zahtevam aplikacije. Tako hkrati zagotovimo avtomatizacijo dela v želji poenostavitve le-tega in odpraviti/preprečevati človeške napake. Vsemu temu se je moč dokaj enostavno izogniti prav s pomočjo tehnologije črtne kode.

 

 

 

Povpraševanje

  1. LEOSS d.o.o. varstvu osebnih podatkov posveča posebno pozornost. Pravila glede uporabe si preberete v Pravilniku.
 
 
 
 
 

Želite povečati produktivnost?

Želite povečati produktivnost?

Naše celovite rešitve krepijo zmožnosti vašega poslovanja. Vaš informacijski sistem dopolnjujejo s sposobnostmi naše tehnologije za maksimalno učinkovitost. Odpravite zastarelo papirno poslovanje ter svoji ekipi zagotovite ažurne podatke tam, kjer jih potrebuje. Več ...

 
 
 
 
 • Zebra
  Zebra
  Honeywell
  Honeywell
  Nicelabel
  Nicelabel
  Pricer
  Pricer
  Denso
  Denso
  Godex
  Godex
  Omron Microscan
  Omron Microscan
  Datalogic
  Datalogic
 • CipherLab
  CipherLab
  Custom
  Custom
  Intermec by Honeywell
  Intermec by Honeywell
  DatamaxOneil
  DatamaxOneil
  NordicID
  NordicID
  Opticon
  Opticon
  Unitech
  Unitech
  Motorola Solutions
  Motorola Solutions
 
 

Spletno naročanje

B2B sistem za enostavno in hitro naročanje opreme za črtno kodo in RFID

Celovite rešitve

Programski paketi MOBOS omogočajo uvajanje rešitev na ključ

Strokovnjak svetuje

Črtna koda in RFID zagotavljata hiter, enostaven in zanesljiv strojni prenos podatkov

 

 
 
 

Povpraševanje

Delovni čas: 7.30 - 15.30
 
 
 

Podpora

 
 
                                 Delovni čas: 7.30 - 15.30
 
 
 

Servis

Delovni čas: 7.30 - 15.30
 
 
 

      

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.