E-mail: leoss@leoss.si telefon: (01) 530 90 20

 
 
 

Prijava na e-novice

 
  1. LEOSS d.o.o. varstvu osebnih podatkov posveča posebno pozornost. Pravila glede uporabe si preberete v Pravilniku.
 
 

Povpraševanje

Vsebina

 
  1. LEOSS d.o.o. varstvu osebnih podatkov posveča posebno pozornost. Pravila glede uporabe si preberete v Pravilniku.
 
 

Verifikacija črtne kode

Verifikacija črtne kode

Težava:
Kadar je črtna koda na videz dobro natisnjena, avtomatsko pričakujemo tudi njeno uspešno berljivost. Vendar temu ni vedno tako. Tako se dogaja, da nam črtne kode kljub večkratnim poskusom nikakor ne uspe odčitati. Če imamo možnost, se pri tem naprezamo celo z več različnimi čitalniki, vendar ostane črtna koda tem naporom navkljub še vedno neberljiva. Če do tega pride nekje na sredini preskrbovalne verige, so rezultat slabo natisnjenih črtnih kod npr. zastoji na blagajnah, izgubljeni zaboji v skladiščih ipd. Iskanje teh zabojev in njihovo ponovno označevanje povzroča nemalo preglavic, izgubljenega časa in živcev ter povišuje stroške. Rešitev:
Tovrstnim nepotrebnim frustracijam se lahko izognemo na zelo preprost način: z uporabo posebnega čitalnika črtne kode - verifikatorja. Z njim preverjamo, če so črtne kode odtisnjene tako, da jih bodo čitalniki črtne kode lahko zanesljivo prečitali. Najpogosteje so verifikatorji črtne kode uporabljeni npr. v proizvodnji in logistiki, kjer z njimi sprotno preverjamo odtise črtne kode. S tovrstnim preverjanjem že na začetku preskrbovalne verige zagotovimo, da v »obtok« pošiljamo blago s črtno kodo, ki je izpisana tako, da lahko čitalniki črtne kode podatke v njej zanesljivo zajemajo. S tem dosežemo, da je blago z vidika označevanja s črtno kodo, označeno na pravi način že od vsega začetka, kar pa seveda še ne pomeni, da so tudi podatki v njej ustrezni blagu, na katerega je črtna koda aplicirana. Z verifikatorji preverjamo kakovost odtisa črtne kode po več parametrih npr. dimenzijah, prirastku zaradi tiskanja, proporcionalnosti ipd.

Verifikatorji črtne kode omogočajo: 

 • tradicionalno testiranje odtisov in ANSI/CEN/ISO parametrov (npr. po standardih ISO/IEC 16022, ISO/IEC 15415, AS9132, AIM DPM, ISO 29158, MIL-STD-130) 
 • hitro testiranje z načinom Sprejeto/Zavrnjeno
 • podrobnejšo analizo odtisa črtne kode, s katero dobimo natančne podatke o različnih parametrih

Za prikaz rezultatov verificiranja odtisa črtne kode služi LCD prikazovalnik na verifikatorju, lahko pa te podatke prenesemo tudi na računalnik, kjer jih lahko dodatno obdelamo

Da bi se izognili nepotrebnim stroškom, je pomembno, da črtno kodo verificiramo preden jo pošljemo v oskrbovalno verigo. Prva verifikacija je priporočljiva že v fazi oblikovanja črtne kode, druga pa ob prvem izpisu na etiketo ali embalažo blaga. Vabimo vas, da se za storitev verifikacije obrnete na nas. S  nam lahko pošljete E-pošto in rade volje vam bomo pomagali v obliki storitve verifikacije, ki jo opravimo za vas, ali pa vam svetovali pri nakupu in uporabi verifikatorja. 

Namizni verifikator za črtne kode REA Scan Check 3                          

Na sliki zgoraj sta namizni verifikator REA ScanCheck 3 (levo) in verifikator Microscan UID-DPM Compliance verifier

 

 

Namizni verifikator natisnjenih linearnih simbolov črtne kode REA ScanCheck 3 (v kompletu s tiskalnikom in kablom za ethernet mrežo) je naprava, s katero preverjamo, če so črtne kode odtisnjene tako, da jih bodo čitalniki črtne kode lahko zanesljivo prečitali. Verifikacija poteka po ISO standardih ISO/IEC 15426-1, ISO/IEC 15416 ali ANSI X3.182. Izdelano v Nemčiji.

 

Omogoča verifikacijo naslednjih simbologij črtnih kod:
EAN-13, UPC-A, UPC-E, EAN-8, 2/5 Interleaved, ITF-14, Freight, Code 39, PZN-Code, Code 32, Code 128, GS1-128, GS1-Databar, 2/5 3 črtice, 2/5 5 črtic, 2/5 IATA, 2/5 Baggage, 2/5 DHL Express (Freight code), Code39 Full ASCII, Code93, MSI, Plessey, Code 128 UPU, Code 39 UPU, Code 39 HIBC, Code 128 HIBC, Codabar Monarch (18), LAETUS Pharmacode, LAETUS, Mini Pharma Code.


 

 

Povpraševanje

  1. LEOSS d.o.o. varstvu osebnih podatkov posveča posebno pozornost. Pravila glede uporabe si preberete v Pravilniku.
 
 
 
 
 

Želite povečati produktivnost?

Želite povečati produktivnost?

Naše celovite rešitve krepijo zmožnosti vašega poslovanja. Vaš informacijski sistem dopolnjujejo s sposobnostmi naše tehnologije za maksimalno učinkovitost. Odpravite zastarelo papirno poslovanje ter svoji ekipi zagotovite ažurne podatke tam, kjer jih potrebuje. Več ...

 
 
 
 
 • Zebra
  Zebra
  Honeywell
  Honeywell
  Nicelabel
  Nicelabel
  Pricer
  Pricer
  Denso
  Denso
  Godex
  Godex
  Omron Microscan
  Omron Microscan
  Datalogic
  Datalogic
 • CipherLab
  CipherLab
  Custom
  Custom
  Intermec by Honeywell
  Intermec by Honeywell
  DatamaxOneil
  DatamaxOneil
  NordicID
  NordicID
  Opticon
  Opticon
  Unitech
  Unitech
  Motorola Solutions
  Motorola Solutions
 
 

Spletno naročanje

B2B sistem za enostavno in hitro naročanje opreme za črtno kodo in RFID

Celovite rešitve

Programski paketi MOBOS omogočajo uvajanje rešitev na ključ

Strokovnjak svetuje

Črtna koda in RFID zagotavljata hiter, enostaven in zanesljiv strojni prenos podatkov

 

 
 
 

Povpraševanje

Delovni čas: 7.30 - 15.30
 
 
 

Podpora

 
 
                                 Delovni čas: 7.30 - 15.30
 
 
 

Servis

Delovni čas: 7.30 - 15.30
 
 
 

      

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.