E-mail: leoss@leoss.si telefon: (01) 530 90 20

 
 
 

Prijava na e-novice

 
  1. LEOSS d.o.o. varstvu osebnih podatkov posveča posebno pozornost. Pravila glede uporabe si preberete v Pravilniku.
 
 

Povpraševanje

Vsebina

 
  1. LEOSS d.o.o. varstvu osebnih podatkov posveča posebno pozornost. Pravila glede uporabe si preberete v Pravilniku.
 
 

7 stvari na katere je potrebno pomisliti, ko kupujemo termalni tiskalnik

7 stvari na katere je potrebno pomisliti, ko kupujemo termalni tiskalnik

18.05.2021

Najbolje je torej razdelati uporabo in predvideti model, ki najbolj paše v vaš proces kar skupaj z enim izmed naših strokovnjakov za področje označevanja. Tako bo tisk in s tem samo delo najbolj učinkovito. Poleg specifične naloge, ki jo tiskalnik ima, pa bomo danes razdelali še sedem področij, na katere je dobro pomisliti, preden tiskalnik kupimo.

1. Hiter zagon

Zelo pomemben del je enostavnost in hitrost namestitve tiskalnika ter njegovo povezovanje z ostalimi napravami ali sistemi. Namestitev tiskalnika mora biti tako poenostavljena, da ne zahteva nobenega tehničnega znanja. Poleg same namestitve so zelo zaželjeni priročniki ali programski vodiči, ki nam omogočajo takojšnji začetek tiska.

2. Enostavnost uporabe

Enostavnost uporabe bi lahko prevedli v "manj živčnosti" in manj nenapovedanih zaustavitev oziroma nedelovanja tiskalnika. Tiskalnik, ki je opremljen s slikovnim gradivom (v obliki nalepk na notranji strani ohišja) kako se lotiti nameščanja kolutov nalepk ali folije, ki nam kaže, kako lahko spreminjamo pozicije senzorjev, bo dolgoročno bistveno bolj učinkovit. Potrebno se je zavedati, da s termalnimi tiskalniki rokuje več oseb in še to periodično. Slikovno gradivo nam vedno znova pomaga, da tiskalnik pravilno pripravimo na tisk.

3. Enostavnost upravljanja

Tiskalnik, ki ga lahko nadzorujete preko spleta, naj ima prednost. Tako lahko iz kjerkoli dostopate do informacij, kaj se s tiskalnikom dogaja, lahko ga oddaljeno tudi nadgradite. Dobro upravljanje rezultira v stalni pripravljenosti tiskalnika za tiskanje. Načeloma imajo tiskalniki, ki so sposobni oddaljene komunikacije tudi možnost šifrirane (kriptirane) povezave z oblakom. 

4. Zanesljivost in podpora

Do največjih razhajanj med zanesljivim tiskalnikom in tiskalnikom, ki je nagnjen k popravilom, pride zaradi same strukture tiskalnikov. Prepričati se je potrebno ali je naš potencialni tiskalnik odporen na prah, kako je s temperaturnim razponom, odpornostjo na umazanijo, vlago. Tiskalnik mora imeti servis in podporo na trgu, kjer je v uporabi. Sicer je potrebno za nekatera popravila napravo poslati proizvajalcu, večino napak pa se še vedno opravi lokalno. 

5. Z mislijo na prihodnost

Tehnologija se stalno razvija, kot tudi potrebe po tisku. Danes so nalepke s črtno kodo in ostalimi podatki prisotne v praktično vsakem podjetju, jutri bo morda v ospredju RFID tehnologija, pojutrijšnjem nekaj novega. Pri izbiri tiskalnika imejte v mislih tudi to, kako se lahko tiskalnik prilagaja na potrebe v prihodnosti. Ima možnost dodajanja raznih dodatnih modulov (odlepljevalnik, nož...) naknadno? Kako je s komunikacijo? Ima morda predvidene reže za popolnoma drugačne načine priklopa?

6. Varnost

Vse več je spletno povezljivih naprav, s tem pa narašča tudi število točk oziroma možnosti za razne vdore v infrastrukturo podjetij. Tiskalniki, ki omogočajo oddaljeno upravljanje morajo imeti nujno vgrajeno določeno stopnjo varnosti, ki to preprečuje.

7. Zanesljiva blagovna znamka (brand)

Proizvajalcev termalnih tiskalnikov je veliko, že kar prava poplava. Od "igrač" do resnih industrijskih tiskalnikov. Vsak proizvajalec ima tudi svoj poslovni model - nekateri proizvajajo zelo vzdržljive tiskalnike, kjer tip potrošnega materiala ni tako pomemben, nekateri proizvajajo tiskalnike, ki so poceni, a moramo uporabljati originalni (običajno tudi drag) potrošni material. V LEOSS-u predlagamo, da se v vsakem primeru nabavi tiskalnik preverjenega proizvajalca, ki že vrsto let razvija in izboljšuje naprave. Morda se v začetku zdi, da taki cenovno nekoliko odstopajo navzgor, a se izkaže, da so na dolgi rok cenejši.

Ko strokovnjaki z več kot 30 letnimi izkušnjami vas vabimo, da skupaj definiramo pravi termalni tiskalnik za vaše potrebe.

 

Povpraševanje

  1. LEOSS d.o.o. varstvu osebnih podatkov posveča posebno pozornost. Pravila glede uporabe si preberete v Pravilniku.
 
 
 
 
 

Strokovnjak svetuje

 
 
 
 

Želite povečati produktivnost?

Želite povečati produktivnost?

Naše celovite rešitve krepijo zmožnosti vašega poslovanja. Vaš informacijski sistem dopolnjujejo s sposobnostmi naše tehnologije za maksimalno učinkovitost. Odpravite zastarelo papirno poslovanje ter svoji ekipi zagotovite ažurne podatke tam, kjer jih potrebuje. Več ...

 
 
 
 
 • Zebra
  Zebra
  Honeywell
  Honeywell
  Nicelabel
  Nicelabel
  Pricer
  Pricer
  Denso
  Denso
  Godex
  Godex
  Omron Microscan
  Omron Microscan
  Datalogic
  Datalogic
 • CipherLab
  CipherLab
  Custom
  Custom
  Intermec by Honeywell
  Intermec by Honeywell
  DatamaxOneil
  DatamaxOneil
  NordicID
  NordicID
  Opticon
  Opticon
  Unitech
  Unitech
  Motorola Solutions
  Motorola Solutions
 
 

Spletno naročanje

B2B sistem za enostavno in hitro naročanje opreme za črtno kodo in RFID

Celovite rešitve

Programski paketi MOBOS omogočajo uvajanje rešitev na ključ

Strokovnjak svetuje

Črtna koda in RFID zagotavljata hiter, enostaven in zanesljiv strojni prenos podatkov

 

 
 
 

Povpraševanje

Delovni čas: 7.30 - 15.30
 
 
 

Podpora

 
 
                                 Delovni čas: 7.30 - 15.30
 
 
 

Servis

Delovni čas: 7.30 - 15.30
 
 
 

      

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.