E-mail: leoss@leoss.si telefon: (01) 530 90 20

 
 
 

Prijava na e-novice

 
    1. LEOSS d.o.o. varstvu osebnih podatkov posveča posebno pozornost. Pravila glede uporabe si preberete v Pravilniku.
 
 

Povpraševanje

Vsebina

 
    1. LEOSS d.o.o. varstvu osebnih podatkov posveča posebno pozornost. Pravila glede uporabe si preberete v Pravilniku.
 
 

Optimizacija upravljanja s sredstvi: Prehod iz črtnih kod v RFID tehnologijo

Optimizacija upravljanja s sredstvi: Prehod iz črtnih kod v RFID tehnologijo

13.06.2023

V današnjem hitro spreminjajočem se svetu, ki ga poganjajo tehnologija in dinamičnost, podjetja nenehno iščejo načine za izboljšanje učinkovitosti, zmanjšanje stroškov in povečanje produktivnosti.Upravljanje s sredstvi, ključni del mnogih industrij, ni izjema. V preteklih letih so tradicionalni sistemi črtnih kod služili kot zanesljiva orodja za sledenje in upravljanje sredstev. Vendar pa je prihod tehnologije Radio Frequency Identification (RFID) povzročil revolucijo v procesih upravljanja sredstev (v nadaljevanju OS) in ponudil vrhunsko alternativo.

Razumevanje črtnih kod:

Črtne kode so že dolgo osnovna metoda sledenja OS. Te preproste, a učinkovite nalepke, sestavljene iz črt in številk, zagotavljajo edinstven identifikator za vsako sredstvo. Z uporabo bralnikov črtnih kod organizacije hitro zajamejo in obdelajo informacije o OS. Čeprav so se črtne kode izkazale za zanesljive, imajo svoje omejitve. Branje črtnih kod zahteva neposredno vidno polje, kar pomeni, da mora biti črtna koda v polju gledanja čitalnika.

Vzpon RFID tehnologije:

RFID tehnologija se je izkazala kot prelomna za upravljanje OS. RFID oznake vsebujejo mikročip in anteno, ki prenašata podatke na bralnike RFID prek radijskih valov. Za razliko od črtnih kod RFID oznake ne zahtevajo neposrednega vidnega polja, kar omogoča hitrejše sledenje sredstvom. Preprosto približevanje bralnika RFID oznaki na sredstvu omogoča takojšen dostop do podatkov v realnem času o lokaciji, statusu in drugih relevantnih podatkih. Ta avtomatizacija bistveno izboljšuje učinkovitost in zmanjšuje človeške napake, povezane z ročnim vnašanjem podatkov.

Prednosti upravljanja sredstev z RFID:

  1. Povečana učinkovitost: RFID tehnologija omogoča podjetjem hitro in natančno izvajanje inventur in preverjanje zalog. Sledenje sredstvom postane neproblematičen proces, saj tehnologija odpravlja potrebo po ročnem optičnem branju, kar prinaša pomembne prihranke časa.
  2. Izboljšana natančnost podatkov: Z RFID tehnologijo se podatki o sredstvih samodejno zajamejo, kar odpravlja tveganje za človeške napake pri vnosu podatkov. Natančni in ažurni podatki omogočajo bolj informirano odločanje in preprečujejo drage napake.
  3. Vidnost v realnem času: RFID omogoča sledenje sredstvom v realnem času, kar podjetjem omogoča hitro ukrepanje ob premikih sredstev in morebitnih krajah. Sledenje v realnem času pomaga preprečevati izgube, optimizirati izrabo sredstev in izboljšati celotno varnost.
  4. Prilagodljivost: RFID tehnologija lahko obvladuje velike količine podatkov o sredstvih, kar je idealno za organizacije z obsežnimi zalogami. Omogoča brezhibno integracijo v obstoječe sisteme upravljanja sredstev in se lahko prilagaja rasti podjetja.
  5. Prihranki stroškov: Čeprav je začetna naložba v RFID infrastrukturo lahko višja v primerjavi s črtnimi kodami, dolgoročne koristi presegajo stroške. Izboljšana operativna učinkovitost, zmanjšanje potrebnega dela in zmanjšanje napak prinašajo pomembne prihranke na dolgi rok.

Zaključek:

Prehod iz črtnih kod v upravljanje sredstev z RFID predstavlja pomemben korak naprej pri izboljšanju produktivnosti in učinkovitosti za podjetja v različnih industrijah. RFID tehnologija ponuja vidnost v realnem času, izboljšano natančnost podatkov in prilagodljivost, kar omogoča, da postane sledenje sredstvom tekoč in avtomatiziran proces. Z uvedbo te inovacije lahko podjetja optimizirajo svoje prakse upravljanja sredstev, zmanjšajo stroške in odklenejo nove možnosti za rast in uspeh na konkurenčnem trgu. Jasno je, da ima RFID potencial za preoblikovanje prihodnosti upravljanja sredstev, saj ponuja neprimerljivo stopnjo učinkovitosti in hitrosti.

Če menite, da ste pripravljeni sprejeti RFID tudi v svoje podjetje ali pa želite samo malce "pofirbcati", si več informacij o našem programu za popis osvnovnih sredstev InvOS lahko preberete TUKAJ ali pa se nam oglasite na spodnjem obrazcu.

 

Kontaktni obrazec

Kontaktirajte nas preko spletnega obrazca in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili.

Polja označena z * so obvezna!

    1. LEOSS d.o.o. varstvu osebnih podatkov posveča posebno pozornost. Pravila glede uporabe si preberete v Pravilniku.
 
 
 
 
 

Strokovnjak svetuje

 
 
 
 

Želite povečati produktivnost?

Želite povečati produktivnost?

Naše celovite rešitve krepijo zmožnosti vašega poslovanja. Vaš informacijski sistem dopolnjujejo s sposobnostmi naše tehnologije za maksimalno učinkovitost. Odpravite zastarelo papirno poslovanje ter svoji ekipi zagotovite ažurne podatke tam, kjer jih potrebuje. Več ...

 
 
 
 
  • Zebra
    Zebra
    Honeywell
    Honeywell
    Nicelabel
    Nicelabel
    Pricer
    Pricer
    Denso
    Denso
    Godex
    Godex
    Omron Microscan
    Omron Microscan
    Datalogic
    Datalogic
  • CipherLab
    CipherLab
    Custom
    Custom
    Intermec by Honeywell
    Intermec by Honeywell
    DatamaxOneil
    DatamaxOneil
    NordicID
    NordicID
    Opticon
    Opticon
    Unitech
    Unitech
    Motorola Solutions
    Motorola Solutions
 
 

Spletno naročanje

B2B sistem za enostavno in hitro naročanje opreme za črtno kodo in RFID

Celovite rešitve

Programski paketi MOBOS omogočajo uvajanje rešitev na ključ

Strokovnjak svetuje

Črtna koda in RFID zagotavljata hiter, enostaven in zanesljiv strojni prenos podatkov

 

 
 
 

Povpraševanje

Delovni čas: 7.30 - 15.30
 
 
 

Podpora

 
 
                                 Delovni čas: 7.30 - 15.30
 
 
 

Servis

Delovni čas: 7.30 - 15.30
 
 
 

      

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.